Poniedziałek 02.06 | Wtorek 03.06 | Środa 04.06 | Czwartek 05.06 | Piątek 06.06 |
Śniadanie | Śniadanie | Śniadanie | Śniadanie | Śniadanie |
Kasza jaglana(1) na mleku(7) Tosty francuskie(1a,1b,3,7,*11,*6,*13, *8) Kalarepa Herbata owocowa / woda | Kasza manna(1a) na mleku(7) Chleb graham (1a,1b,*3,*7,*11,*6,*13,*5) Masło(7) Pasta jajeczna ze szczypiorkiem(3) Ogórek zielony(10) Herbata owocowa / woda | Otręby owsiane(1d)na mleku(7) Chleb mistrzów(1a,1b,6,1c,*3,*7,*11,*6,*13,*8) Masło(7) Parówki Pomidor Herbata owocowa / woda | Płatki owsiane(1d)na mleku(7) Chleb żytni(1b,1a,*3,*71*11,*6, *13,*5) Masło(7) Smalec z fasoli Rzodkiewka Herbata owocowa / woda | Płatki kukurydziane(*5) na mleku(7) Chleb razowy ze słonecznikiem(1a,1b,*3,*7,*11,*6, *13,*5) Masło(7), Pasztet drobiowo-warzywny(wyrób własny) (9) Papryka/ natka pietruszki Herbata owocowa / woda |
II Śniadanie | II Śniadanie | II Śniadanie | II Śniadanie | II Śniadanie |
Krem z marchewki(9) Paseczki papryki | Kapuśniak z kiszonej kapusty(9) Seler naciowy | Zupa kalafiorowa(7,9) Kalarepa | Barszcz ukraiński(7,9) Różyczki brokuła | Zupa wiejska(9) Ćwiartka ogórka |
Obiad | Obiad | Obiad | Obiad | Obiad |
Spaghetti Bolognese z mięsa drobiowego(1a,*3) Bukiet warzyw na parze Kompot owocowy / woda | Pieczeń rzymska w sosie jogurtowo-cebulowym(7) Kopytka(1a,3) Buraczki Kompot owocowy / woda | Pierogi ruskie(1a,7) Zielona fasolka szparagowa Kompot owocowy / woda | Gulasz wieprzowy(9) Kasza jęczmienna(1c) Surówka z ogórka kiszonego(10) Kompot owocowy / woda | Kotleciki rybne(1a,3,4) Ziemniaki Surówka z kapusty kiszonej Kompot owocowy / woda |
Podwieczorek | Podwieczorek | Podwieczorek | Podwieczorek | Podwieczorek |
Racuchy drożdżowe(1a,3,7) Jabłko Kawa Inka(1b,1c) na mleku(7) | Ciasteczka z gruszką(1a,3,7) Śliwka | Chałka domowa(1a,3,7) z dżemem Pomarańcza | Budyń waniliowy(*1,7) z kawałkami banana | Sernik na zimno(7) Kiwi |
1) Alergeny, które mogą wystąpić w potrawach zostały oznaczone za pomocą liczb i zostałe w legendzie
2) * – oznacza alergeny które dany produkt może zawierać
3) wykaz składników użytych do wykonywania potraw jest dostępny w skoroszycie u intendenta
4) woda do picia dostępna dla dzieci przez cały dzień
Legenda:
1. Zboża zawierające gluten
- pszenica
- żyto
- jęczmień
- owies
- orkisz
- kamut lub ich odmiany hybrydowe
- produkty pochodne
2. Skorupiaki i produkty pochodne
3. Jaja i produkty pochodne
4. Ryby i produkty pochodne
5. Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne
6. Soja i produkty pochodne
7. Mleko i produkty pochodne
8. Orzechy.
9.Seler i produkty pochodne
10.Gorczyca i produkty pochodne
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne
12. Dwutlenek siarki i siarczyny
13. Łubin i produkty pochodne
14. Mięczaki i produkty pochodne